Radio D | Учење германски | Deutsche Welle

0 Likes     0 Followers     1 Subscribers

Sign up / Log in to like, follow, recommend and subscribe!

Recommendations


Episodes

Date Title & Description Contributors
2008-05-02

  Лекција 26 – Збогување со Ајхан

Тажна вест: Колегата Ајхан се збогува и се сели во Турција. Иако колегите му приредија изненадување, на забавата нема весело расположение. Кога Паула утрото пристигна во канцеларијата, ги затекна подготовките за забавата. Но, причината за прославата в...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 26 – Збогување со Ајхан

Тажна вест: Колегата Ајхан се збогува и се сели во Турција. Иако колегите му приредија изненадување, на забавата нема весело расположение. Кога Паула утрото пристигна во канцеларијата, ги затекна подготовките за забавата. Но, причината за прославата в...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 25 – Поздравување на бродовите

Уредниците се обидуваат да го истражат значењето на зборот „getürkt“. Освен тоа, посетуваат необично пристаниште, каде секој брод добива посебен поздрав. Во пристаништето Вилком-Хефт бродовите ги поздравуваат со националната химна на земјата, под чие ...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 25 – Поздравување на бродовите

Уредниците се обидуваат да го истражат значењето на зборот „getürkt“. Освен тоа, посетуваат необично пристаниште, каде секој брод добива посебен поздрав. Во пристаништето Вилком-Хефт бродовите ги поздравуваат со националната химна на земјата, под чие ...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 24 – Весникот: "Хамбургер цајтунг"

Утката Ојлалија ги наведува урединиците на вистинската трага. Тие откриваат дека колегите од весникот „Хамбургер цајтунг“ ги имаат замешано прстите во оваа игра. Паула, Филип и Ојлалија откриваат дека весникот „Хамбургер цајтунг“ ја измислил приказнат...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 24 – Весникот:"Хамбургер цајтунг"

Утката Ојлалија ги наведува урединиците на вистинската трага. Тие откриваат дека колегите од весникот „Хамбургер цајтунг“ ги имаат замешано прстите во оваа игра. Паула, Филип и Ојлалија откриваат дека весникот „Хамбургер цајтунг“ ја измислил приказнат...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 23 – Нуркач со перка од ајкула

Паула и Филип ја решаваат загатката околу наводната ајкула и уште еднаш откриваат измама. На почетокот не им е јасна причината за оваа случка. Неочекувана помош пристигнува од утката Ојлалија. Во потрага по исчезнатиот сурфер Паула и Филип среќаваат н...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 23 – Нуркач со перка од ајкула

Паула и Филип ја решаваат загатката околу наводната ајкула и уште еднаш откриваат измама. На почетокот не им е јасна причината за оваа случка. Неочекувана помош пристигнува од утката Ојлалија. Во потрага по исчезнатиот сурфер Паула и Филип среќаваат н...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 22 – Исчезнатиот сурфер

Филип и Паула тргнуваат по трагите на ајкулата. Тие откриваат нешто многу чудно. Штица за сурфање, но без сурфер. Нивното внимание го привлекува и збунувачки напис во весник. Малку понастрана од турканицата двајцата уредници се обидуваат да дознаат шт...
  DW.COM | Deutsche Welle author
2008-05-02

  Лекција 22 – Исчезнатиот сурфер

Филип и Паула тргнуваат по трагите на ајкулата. Тие откриваат нешто многу чудно. Штица за сурфање, но без сурфер. Нивното внимание го привлекува и збунувачки напис во весник. Малку понастрана од турканицата двајцата уредници се обидуваат да дознаат шт...
  DW.COM | Deutsche Welle author